UWAGA - Zamknięcie DW 949 na odcinku Łęki - Zasole w związku z remontem mosty na rzece Soła.

Przypominamy, że termin składania wniosków na zadania realizowane
w trybie inicjatyw samorządowych w 2020 roku upływa z dniem 31 grudnia 2019 r.

ZAWIADOMIENIE
Zawiadamiamy, że Pan Piotr Nowak wyłoniony w zakończonej procedurze naboru na w/wym. stanowisko nie podjął pracy.

Informujemy, że w wyniku zakończenia procedury naboru na stanowisko Starszy referent/Specjalista d/s Inżynierii Ruchu został wybrany Pan Piotr Nowak, zam. w Krakowie.

NA 2 WOLNE STANOWISKA URZĘDNICZE

Starszy referent/Specjalista d/s Inżynierii Ruchu

miejsce pracy: Zarząd Dróg Wojewódzkich w Krakowie

a) Wykształcenie wyższe (uczelnia techniczna kierunek budownictwo, transport lub pokrewny)
b) Specjalność drogowa, inżynieria ruchu, sterowanie ruchem, transport.
a) Preferowana znajomość zagadnień związanych z zarządzaniem ruchem, inżynierią ruchu, sterowaniem ruchem, organizacją transportu publicznego.
b) Umiejętność sporządzania projektów organizacji ruchu, praca w aplikacjach typu CAD (w szczególności środowisko Microstation),
c) Znajomość zagadnień związanych z inteligentnymi systemami transportowymi
d) Na poziomie zaawansowanym obsługa pakietu MS Office, obsługa systemu operacyjnego Microsoft Windows
e) Prawo jazdy kat. B
a) Współuczestnictwo w ustalaniu rocznych i wieloletnich planów z zakresu bezpieczeństwa ruchu drogowego (brd).
b) Opracowywanie specyfikacji technicznych do projektów związanych z poprawa brd w zakresie znaków i urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego oraz urządzeń ITS.
c) Rozpatrywanie projektów organizacji ruchu oraz wniosków dotyczących zmian organizacji ruchu.
d) Opracowywanie analiz szczegółowych dla zagrożonych dróg wojewódzkich i miejsc szczególnie niebezpiecznych na tych drogach.
e) Opracowywanie i zlecanie do opracowania stałych projektów organizacji ruchu na drogach wojewódzkich uwzględniających wnioski wynikające z przeprowadzonych analiz organizacji i bezpieczeństwa ruchu.
f) Opracowywanie projektów tymczasowej organizacji ruchu w nagłych przypadkach awarii urządzenia w pasie drogowym lub w jego pobliżu, w wyniku którego nastąpiło zagrożenie bezpieczeństwa ruchu drogowego lub możliwość wystąpienia szkód materialnych.
g) Opiniowanie, zatwierdzanie organizacji ruchu na drogach wojewódzkich na podstawie złożonych projektów.
h) Opiniowanie geometrii drogiw projektach budowlanych w zakresie organizacji i bezpieczeństwa ruchu drogowego.
i) Prowadzenie kontroli prawidłowości zastosowania i funkcjonowania znaków drogowych, sygnalizacji świetlnych, urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego, systemów ITS oraz ich zgodności z zatwierdzona organizacją ruchu i obowiązującymi przepisami.
j) Współpraca w zakresie organizacji ruchu i jego bezpieczeństwa oraz wdrożonych systemów ITS z innymi organami zarządzającymi ruchem, zarządami dróg i kolei, Policją oraz innymi jednostkami.
k) Prowadzenie cyfrowej ewidencji oznakowania sieci dróg wojewódzkich w postaci plików graficznych i rastrowych.
l) Wykonywanie wspólnych działań z Inspekcją Transportu Drogowego w zakresie kontroli masy oraz nacisków na osie pojazdów poruszających się po sieci dróg wojewódzkich województwa małopolskiego.
ł) Prowadzenie spraw dotyczących wydawania zezwoleń na wykorzystanie dróg w sposób szczególny w zakresie dróg wojewódzkich oraz opiniowanie wykorzystania dróg wojewódzkich w sposób szczególny dla imprez odbywających się na drogach krajowych, powiatowych lub gminnych, dla odbycia których zezwolenie wydaje inny organ zarządzający ruchem
a) życiorys (CV),
b) list motywacyjny,
c) dokument poświadczający wykształcenie (dyplom lub zaświadczenie o stanie odbytych studiów),
d) kwestionariusz osobowy,
e) inne dodatkowe dokumenty o posiadanych kwalifikacjach i umiejętnościach.

Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać osobiście w siedzibie Zarządu Dróg Wojewódzkich w Krakowie, ul. Głowackiego 56, pok. 201-202 lub pocztą na adres Zarząd Dróg Wojewódzkich w Krakowie, 30-085 Kraków, ul. Głowackiego 56 z dopiskiem: Dotyczy naboru na stanowisko – Starszy referent/Specjalista d/s Inżynierii Ruchu, w terminie do dnia 24 kwietnia 2015 r.
Informacja o wyniku naboru będzie umieszczana na stronie internetowej ZDW oraz na tablicy informacyjnej ZDW przy ul. Głowackiego 56 w Krakowie.
Wymagane dokumenty aplikacyjne: list motywacyjny, szczegółowe CV (z uwzględnieniem dokładnego przebiegu kariery zawodowej), powinny być opatrzone klauzulą: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926) oraz ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz.U. Nr 223 poz. 1458)”.