UWAGA - Zamknięcie DW 949 na odcinku Łęki - Zasole w związku z remontem mosty na rzece Soła.

Przypominamy, że termin składania wniosków na zadania realizowane
w trybie inicjatyw samorządowych w 2020 roku upływa z dniem 31 grudnia 2019 r.

Informujemy, że w wyniku zakończenia procedury naboru na stanowisko Inspektor/Inspektor Nadzoru Inwestorskiego ds. Elektroenergetycznych, został wybrany Pan Krzysztof Oleksiewicz, zamieszkały w Chrzanowie.
Podczas rozmowy kwalifikacyjnej kandydat na to stanowisko, wykazał się wymaganą wiedzą w zakresie tematu,  znajomością bieżących przepisów prawnych oraz dobrą znajomością obsługi komputera. Wybrany kandydat okazał się osobą komunikatywną, chętną do podejmowania nowych wyzwań i otwartą na współpracę w zespole.

________________________________________________________________________________________________________

Inspektor/Inspektor Nadzoru Inwestorskiego ds. Elektroenergetycznych

a)  Wykształcenie wyższe techniczne lub średnie techniczne o profilu: elektryczny, elektroniczny, elektroenergetyczny lub pokrewny.
b) Obligatoryjne uprawnienia: Uprawnienia budowlane do kierowania robotami budowlanymi bez ograniczeń w specjalności instalacyjnej w zakresie sieci instalacji i urządzeń elektrycznych i elektroenergetycznych lub uprawnienia SEP Grupa 1 elektroenergetyczna do 1kV.
c) Minimum 2 lub 4 lata pracy na stanowisku zgodnym z posiadanym wykształceniem.

a) Znajomość przepisów: Prawo budowlane, Prawo energetyczne, Ustawa o drogach publicznych oraz rozporządzeń do ww. ustaw.
b) Umiejętność przygotowania materiałów przetargowych w zakresie instalacji urządzeń infrastruktury drogowej (oświetlenie, sygnalizacji świetlnej, stacji meteo, urządzeń ITS). Opiniowanie i uzgadnianie dokumentacji technicznej w w/w zakresie. Obsługa urządzeń infrastruktury drogowej zasilanych energią elektryczną.
b) Posiadanie prawa jazdy kat, B.
c) biegła obsługa komputera oraz urządzeń biurowych.

1. Prowadzenie całości spraw związanych z energetyką, a w szczególności z sygnalizacją świetlną, stacjami meteorologicznymi, oraz znakami zmiennej treści i urządzeniami bezpieczeństwa ruchu drogowego (dedykowanym oświetleniem przejść dla pieszych lampami asymetrycznymi) zlokalizowanymi w ciągach dróg wojewódzkich.
2. Prowadzenie całego procesu inwestycyjnego przy budowie nowych, oraz remontowanych sygnalizacji, stacji meteo, systemu monitoringu, w tym:
a)    Sporządzenia szczegółowych wytycznych do projektowania, tak  w zakresie elektrycznym jak ruchowym.
b)    Sporządzanie przedmiarów robót.
c)    Opiniowania i zatwierdzania dokumentacji projektowej dla danego zadania.
d)    Załatwiania wszelkich formalności (warunki przyłączenia, umowy przyłączeniowe i na dostawę energii) w Zakładzie Energetycznym.
e)    Reprezentowanie inwestora na budowie przez sprawowanie kontroli, zgodności jej realizacji z projektem, pozwoleniem na budowę i obowiązującymi Polskimi Normami oraz zasadami wiedzy technicznej.
f)    Sprawdzanie jakości wykonywanych robót, wbudowanych materiałów a w szczególności zapobieganie stosowaniu wyrobów wadliwych, a także niedopuszczonych do obrotu i stosowania w budownictwie.
g)    Uczestniczenie w próbach i odbiorach technicznych instalacji, urządzeń technicznych oraz udział w odbiorach gotowych obiektów i przekazywanie ich do użytkowania.
h)    Sprawdzanie pod względem merytorycznym dokumentów związanych z budową lub remontem i przekazywanie ich do odpowiedniego Zespołu księgowego.
3. Obsługa w pełnym zakresie systemu monitoringu sygnalizacji.
4. Kompleksowe, coroczne przygotowywanie dla Rejonów Dróg Wojewódzkich materiałów przetargowych (umowy, szczegółowe specyfikacje techniczne) dla konserwacji i utrzymania sygnalizacji świetlnych, stacji meteo oraz znaków zmiennej treści i urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego
5. Prowadzenie okresowych kontroli z funkcjonowania oraz konserwacji sygnalizacji świetlnej i sporządzanie stosownych, wymaganych przepisami raportów.
6. Sporządzanie planów rzeczowo-finansowych co do zakresu i priorytetu wykonywania zadań, wykorzystywanie środków finansowych przeznaczonych na wykonanie remontów, modernizacji i inwestycji wchodzących w zadania.
7. Sprawdzanie, opiniowanie i zatwierdzanie dokumentacji technicznej, projektów organizacji ruchu w szczególności związanych z sygnalizacją świetlną , oświetleniem i ogólnie energetyką.
8. Prowadzenie korespondencji w przedmiocie powierzonych zadań i udzielanie odpowiedzi na wnioski, interpelacje i postulaty.
9. Organizowanie prac w sposób zapewniający bezpieczeństwo, terminowość i należytą jakość wykonania.
10 Współdziałanie z innymi komórkami organizacyjnymi i jednostkami terenowymi w zakresie spraw będących przedmiotem działania stanowiska. Samodzielne rozwiązywanie zagadnień należących do obowiązków inspektora nadzoru, nie wymagających odpowiednich wytycznych ze strony przełożonego.
11. Sporządzanie obowiązujących sprawozdań z zakresu działania stanowiska.
12. Wykonywanie innych zadań zleconych przez przełożonego.

4. Oferujemy:
a)  wynagrodzenie zasadnicze od 3280 - 3800 zł + comiesięczna premia uznaniowa + dodatek stażowy,
b) dodatek funkcyjny do 600 zł,
c) zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
d) możliwość dodatkowych szkoleń podnoszących kwalifikacje,
e) możliwość skorzystania z funduszu socjalnego i ubezpieczeń grupowych,
f) przyjazną atmosferę w miejscu pracy, wsparcie współpracowników i przełożonego.

d)    kserokopie wymaganych na danym stanowisku pracy obligatoryjnych uprawnień,
e)    kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie,
f)    kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność (dotyczy osób niepełnosprawnych),
g)    inne dodatkowe dokumenty o posiadanych kwalifikacjach i umiejętnościach.

W miesiącu lutym 2019 r. wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w Zarządzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych wynosi/nie wynosi co najmniej 6%.
- osobiście w siedzibie Zarządu Dróg Wojewódzkich w Krakowie ul. Głowackiego 56, pok. 220, lub
- drogą elektroniczną (przy wykorzystaniu kwalifikowanego podpisu elektronicznego) na adres poczty elektronicznej Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  albo
- drogą pocztową na adres Zarząd Dróg Wojewódzkich w Krakowie ul. Głowackiego 56, 30-085 Kraków z dopiskiem: Dotyczy naboru na stanowisko Inspektor/Inspektor Nadzoru Inwestorskiego ds. Elektroenergetycznych, w terminie do dnia: 27 lutego 2019 r.

Wymagane dokumenty aplikacyjne: list motywacyjny, szczegółowe CV (z uwzględnieniem dokładnego przebiegu kariery zawodowej) oraz klauzula informacyjna dla kandydatów do pracy - w załączeniu niniejszego ogłoszenia.

Data i czytelny podpis ............................................................