Starszy Referent/Specjalista ds. Finansowo - Księgowych

miejsce pracy: Rejon Dróg Wojewódzkich w Jakubowicach

a)     studia I lub II stopnia w rozumieniu  przepisów o szkolnictwie wyższym, preferowane: kierunki finansowe, ekonomiczne, z zakresu administracji publicznej,
b)    min. 2 lata stażu pracy, preferowana praca w jednostkach organizacyjnych samorządu.
a)    znajomość obsługi  programów finansowo-księgowych, programu MS Office, urządzeń biurowych,
b)    umiejętność analitycznego myślenia, pracy w zespole, zarządzania czasem, znajomość zasad funkcjonowania administracji publicznej, w szczególności samorządu województwa, zasad rachunkowości, (mile widziana znajomość zasad rachunkowości budżetowej), ustawy o finansach publicznych, ustawy o podatku od towarów i usług, zagadnień z zakresu rozliczania zadań współfinansowanych z  funduszy strukturalnych  Unii Europejskiej.
c)    rzetelność, sumienność, staranność, odpowiedzialność, łatwość nawiązywania kontaktów, obowiązkowość, lojalność, uczciwość
a)    Opisywanie i dekretowanie faktur, rachunków i innych dokumentów księgowych,
b)    Dokonywanie rozliczeń finansowych Rejonu,
c)    Dokonywanie przelewów drogą elektroniczną,
d)    Prowadzenie rejestru faktur zakupu i sprzedaży, wyciągów bankowych, decyzji na zajęcie pasa drogowego, dowodów Pz i  Rw,
e)    Sporządzanie raportów kasowych i rozliczanie zaliczek pracowniczych,
f)    Organizowanie właściwego obiegu dokumentów finansowych,
g)    Dokonywanie wstepnej kontroli kompletności i rzetelności dokumentów dotyczących operacji gospodarczych i finansowych,
h)    Prowadzenie i aktualizowanie zgodnie z przepisami dokumentacji finansowo- księgowej, kompletowanie i archiwizowanie dokumentacji,
i)    Uzgadnianie zestawienia wykonania budżetu - wydatków zgodnie z Planem Finansowo- Rzeczowym za poszczególne miesiące,
j)    Wspólpraca z Wydziałem Finansowo - Księgowym w Zarządzie Dróg Wojewódzkich
w Krakowie.
a)  wynagrodzenie zasadnicze od 3000 - 3200 zł + comiesięczna premia uznaniowa + dodatek stażowy,
c) zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
d) możliwość skorzystania z funduszu socjalnego i ubezpieczeń grupowych,
e) przyjazną atmosferę w miejscu pracy, wsparcie współpracowników i przełożonego,
f) dodatkowe szkolenia podnoszące kwalifikacje.
d)    kserokopie wymaganych na danym stanowisku pracy obligatoryjnych uprawnień,
e)    kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie,
f)     kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność (dotyczy osób niepełnosprawnych),
g)    inne dodatkowe dokumenty o posiadanych kwalifikacjach i umiejętnościach.

W miesiącu sierpniu wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w Zarządzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych wynosi/nie wynosi co najmniej 6%.
- osobiście w siedzibie Zarządu Dróg Wojewódzkich w Krakowie ul. Głowackiego 56, pok. 220, lub
- drogą elektroniczną (przy wykorzystaniu kwalifikowanego podpisu elektronicznego) na adres poczty elektronicznej Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  albo
- drogą pocztową na adres Zarząd Dróg Wojewódzkich w Krakowie ul. Głowackiego 56, 30-085 Kraków,
z dopiskiem: Dotyczy naboru na stanowisko: Starszy Referent/Specjalista ds. Finansowo - Księgowych,   w terminie do dnia 23 września 2019 r.

Wymagane dokumenty aplikacyjne: list motywacyjny, szczegółowe CV (z uwzględnieniem dokładnego przebiegu kariery zawodowej) oraz klauzula informacyjna dla kandydatów do pracy - w załączeniu niniejszego ogłoszenia.

_________________________________________________________________________________

Data i czytelny podpis ............................................................