Aktualizacja: 11.03.2020

Informujemy, że w wyniku zakończenia procedury naboru na ww. stanowisko został wybrany Pan Piotr Loos zamieszkały w Krakowie.

Podczas rozmowy kwalifikacyjnej kandydat na stanowisko specjalista ds. Informatycznych Systemów Transportowych wykazał się wymaganą wiedzą w zakresie tematu, znajomością bieżących przepisów prawnych i dobrą znajomością obsługi komputera. Wybrany kandydat okazał się osobą komunikatywną, chętną do podejmowania nowych wyzwań i otwartą na współpracę w zespole.

Aktualizacja: 01.03.2021

Uprzejmie informujemy, że nabór został zakończony, a kandydaci, którzy spełnią wymagania formalne zamieszczone w ogłoszeniu, zostaną poinformowani telefonicznie lub drogą elektroniczną o terminie rozmowy kwalifikacyjnej.

Specjalista ds. Informatycznych Systemów Transportowych

Miejsce pracy: Zarząd Dróg Wojewódzkich w Krakowie

a) wykształcenie wyższe techniczne – kierunki z zakresu informatyki lub elektroniki lub telekomunikacji lub transportu,
b) staż pracy 4 lata, w tym min. 2 lata w IT (developer, webmaster, tester będzie dodatkowym atutem) lub w transporcie (planowanie i organizacja przewozów będzie dodatkowym atutem),
c) prawo jazdy kat. B.

a) ukończenie dodatkowych kursów z zakresu IT i/lub organizacji i zarządzania w transporcie będzie dodatkowym atutem,
b) kreatywność, zdolność analitycznego myślenia, umiejętność obsługi systemów Windows/Linux, samodzielność.

a) współuczestnictwo w ustalaniu rocznych i wieloletnich planów z zakresu inteligentnych systemów transportowych (ITS),
b) udział w przetargach dotyczących ITS oraz systemu Małopolska Karta Aglomeracyjna (MKA),
c) określanie potrzeb rzeczowych i finansowych w zakresie ITS i MKA oraz konserwacji i utrzymania urządzeń wchodzących w skład ITS i MKA,
d) opracowywanie specyfikacji technicznych do projektów dotyczących ITS oraz systemu MKA,
e) rozpatrywanie projektów organizacji ruchu oraz wniosków dotyczących zmian lokalizacji urządzeń ITS,
f) analiza i ocena działania systemu MKA,
g) opracowywanie bieżącej sprawozdawczości oraz prowadzenie danych ewidencyjnych i statystycznych w zakresie powierzonego stanowiska pracy,
h) koordynowanie działań w zakresie bieżącego monitorowania i kontroli funkcjonowania systemu MKA oraz Operatora systemu MKA,
i) przygotowywanie porozumień i umów z nowymi partnerami systemu MKA oraz bieżąca współpraca z obecnymi partnerami projektu MKA,
j) koordynowanie działań związanych z realizacją projektu MKA,
k) koordynowanie działań związanych z utrzymaniem systemu MKA,
l) nadzór nad Operatorem systemu MKA,
m) kreowanie nowych rozwiązań i funkcjonalności w zakresie funkcjonowania ITS i MKA.

4. Oferujemy:
a) wynagrodzenie zasadnicze od 3500,00 zł. - 3700,00 zł + comiesięczna premia uznaniowa + dodatek stażowy,
b) zatrudnienie na umowę o pracę,
c) pracę przy realizacji innowacyjnych rozwiązań wspomagających integrację transportową i zarządzanie ruchem,
d) możliwość skorzystania z funduszu socjalnego i ubezpieczeń grupowych,
e) możliwość dodatkowych szkoleń podnoszących kwalifikacje,
f) przyjazną atmosferę w miejscu pracy, wsparcie współpracowników i przełożonego.

a) życiorys (CV),
b) list motywacyjny,
c) dokument poświadczający wykształcenie (dyplom lub zaświadczenie o stanie odbytych studiów),
d) kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie,
e) kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność (dotyczy osób niepełnosprawnych),
f) inne dodatkowe dokumenty o posiadanych kwalifikacjach i umiejętnościach.

W miesiącu lutym wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w Zarządzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych nie wynosi co najmniej 6%.

Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać osobiście w siedzibie Zarządu Dróg Wojewódzkich w Krakowie, ul. Głowackiego 56, pok. 201-202, pocztą elektroniczną na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w przypadku posiadanych uprawnień do podpisu elektronicznego lub pocztą na adres Zarząd Dróg Wojewódzkich w Krakowie, 30-085 Kraków, ul. Głowackiego 56 z dopiskiem: Dotyczy naboru na stanowisko Specjalista ds. Informatycznych Systemów Transportowych w terminie do dnia 25.02.2021r. (nie mniej niż 14 dni od dnia opublikowania w BIP).

Informacja o wyniku naboru będzie umieszczana na stronie internetowej Biuletynu Informacji Publicznej, stronie internetowej Zarządu Dróg Wojewódzkich oraz na tablicy informacyjnej Zarządu Dróg Wojewódzkich przy ul. Głowackiego 56 w Krakowie.

Wymagane dokumenty aplikacyjne: list motywacyjny, szczegółowe CV (z uwzględnieniem dokładnego przebiegu kariery zawodowej), powinny być opatrzone klauzulą: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926) oraz ustawą z dn. 21.11.2008r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2008 r. Nr 223, poz. 1458)”.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------