Aktualizacja: 02.06.2021

Uprzejmie informujemy, że nabór został zakończony, a kandydaci, którzy spełnią wymagania formalne zamieszczone w ogłoszeniu, zostaną poinformowani telefonicznie lub drogą elektroniczną o terminie rozmowy kwalifikacyjnej.

Referent/Specjalista ds. Inżynierii Ruchu

Miejsce pracy: Rejon Dróg Wojewódzkich w Tarnowie

a) wykształcenie wyższe lub średnie w zakresie budownictwa drogowego lub ogólnego,
b) znajomość ustaw: Ustawa o drogach, Prawo o ruchu drogowym, Kodeks Postepowania Administracyjnego.

a) doświadczenie zawodowe w zakresie drogownictwa,
b) biegła obsługa komputera – system Windows, pakiet „Office”,
c) odpowiedzialność i obowiązkowość, rzetelność i sumienność.

a) określanie potrzeb rzeczowych i finansowych w zakresie oznakowania pionowego, poziomego, brd i sygnalizacji świetlnej,
b) współuczestnictwo w ustalaniu rocznych i wieloletnich planów z zakresu bezpieczeństwa ruchu drogowego,
c) rozpatrywanie przekazywanych przez Wydział Inżynierii Ruchu ZDW lub strony, bieżących wniosków związanych z poprawą bezpieczeństwa ruchu drogowego, jak również koniecznością wprowadzania zmian w istniejącej organizacji ruchu,
d) sporządzanie projektów organizacji ruchu wynikających z bieżących potrzeb, rozpatrywanych wniosków oraz nadzór nad zadaniami związanymi z organizacją ruchu i oznakowaniem,
e) współpraca w zakresie organizacji ruchu drogowego z innymi organami zarządzającymi ruchem, np. Zarządami dróg i kolei, Policją,
f) prowadzenie kontroli prawidłowości zastosowania i funkcjonowania znaków drogowych, sygnalizacji świetlnych, urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego, systemów ITS oraz ich zgodności z zatwierdzoną organizacją ruchu i obowiązującymi przepisami,
g) współpraca z Komendami Powiatowymi Policji przy sezonowych kontrolach dróg w zakresie oznakowania pionowego, poziomego, sygnalizacji świetlnej urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego,
h) pozyskiwanie i weryfikacja danych o zdarzeniach drogowych z właściwych Komend Powiatowych Policji,
i) sporządzanie protokołów z każdej przeprowadzonej kontroli oznakowania dróg i przekazywanie ich do Wydziału Inżynierii Ruchu ZDW w Krakowie,
j) opracowywanie tymczasowej zmiany organizacji ruchu w przypadkach uszkodzeń elementów pasa drogowego lub awarii urządzeń w pasie drogowym i w jego pobliżu, w wyniku której nastąpiło zagrożenie bezpieczeństwa ruchu drogowego lub możliwość wystąpienia szkód materialnych,
k) bieżąca aktualizacja posiadanych projektów stałej organizacji ruchu oraz współudział w opracowywaniu przez ZDW w Krakowie projektów organizacji ruchu na sieci dróg wojewódzkich,
l) prowadzenie spraw dotyczących wydawania zezwoleń na wykorzystanie dróg w sposób szczególny w zakresie dróg wojewódzkich administrowanych przez RDW w Tarnowie,
m) nadzorowanie wprowadzanych przez wykonawców zmian w organizacji ruchu na czas wykonywanych robót zgodnie z zatwierdzonym projektem organizacji ruchu,
n) współudział w uzgadnianiu zasad korzystania z przystanków przy drogach wojewódzkich administrowanych przez RDW w Tarnowie,
o) prowadzenie, przechowywanie i ewidencjonowanie otrzymanej korespondencji.

4. Oferujemy:
a) wynagrodzenie zasadnicze od 3000,00 zł. - 3350,00 zł + comiesięczna premia uznaniowa + dodatek stażowy,
b) zatrudnienie na umowę o pracę,
c) pracę przy realizacji innowacyjnych rozwiązań wspomagających integrację transportową i zarządzanie ruchem,
d) możliwość skorzystania z funduszu socjalnego i ubezpieczeń grupowych,
e) możliwość dodatkowych szkoleń podnoszących kwalifikacje,
f) przyjazną atmosferę w miejscu pracy, wsparcie współpracowników i przełożonego.

a) życiorys (CV),
b) list motywacyjny,
c) dokument poświadczający wykształcenie (dyplom lub zaświadczenie o stanie odbytych studiów),
d) kwestionariusz osobowy,
e) inne dodatkowe dokumenty o posiadanych kwalifikacjach i umiejętnościach,
f) klauzula informacyjna RODO, stanowiąca Załącznik nr 4 do Regulaminu naboru,
g) formularz zgody dla kandydata ubiegającego się o zatrudnienie w ZDW na przetwarzanie dodatkowych danych osobowych, stanowiący Załącznik nr 5 do Regulaminu naboru.

Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać osobiście w siedzibie Zarządu Dróg Wojewódzkich w Krakowie, ul. Głowackiego 56, pok. 201-202, pocztą elektroniczną na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w przypadku posiadanych uprawnień do podpisu elektronicznego lub pocztą na adres Zarząd Dróg Wojewódzkich w Krakowie, 30-085 Kraków, ul. Głowackiego 56 z dopiskiem: Dotyczy naboru na stanowisko Referent/Spejalista ds. Inżynierii Ruchu w terminie do dnia 28.05.2021r. (nie mniej niż 10 dni od dnia opublikowania w BIP).

Informacja o wyniku naboru będzie umieszczana na stronie internetowej Biuletynu Informacji Publicznej, stronie internetowej Zarządu Dróg Wojewódzkich oraz na tablicy informacyjnej Zarządu Dróg Wojewódzkich przy ul. Głowackiego 56 w Krakowie.

Pobierz Załącznik nr 4   Pobierz Załącznik nr 5

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------